Saturday, 19 November 2011

Soft pastels (2)


Life drawing and painting, focused on applying earth colour soft pastels on coloured paper, in this case a large piece of brown packaging paper (100 cm x 75 cm). Second session on pastel techniques, this time used for model sketching. Not particularly satisfied with the result, but still, here it is. Portret & model-tekenen/schilderen, gericht op het toepassen van aardkleuren pastelkrijt op bruin pakpapier.

2 comments:

  1. Ik vind deze wel heel spannend, omdat het hoofd lijkt over te gaan in de achtergrond, als in een soort "mist". De kleuren zijn heel mooi en ander papier vind ik altijd leuk om uit te proberen.

    ReplyDelete
  2. Dank je wel Céline! Ja, het hoofd is inderdaad wat vager gebleven; het was ook wel een erg groot stuk papier om met kleine stukjes pastelkrijt te bewerken en ik heb me daarbij in eerste instantie op het lichaam geconcentreerd. Ben er niet echt toegekomen om het gezicht verder uit te werken, maar vond het vage eigenlijk best wel leuk. Ik vond het zeker leuk om eens met ander papier te experimenteren, geeft toch weer heel andere effecten.

    ReplyDelete

LinkWithin