Friday, 14 May 2010

Hungry Beaks


A few weeks ago a couple of blue tits occupied a nest box in my mother's backyard. Judging by the frequency with which they now are flying in food there must be a lot of hungry beaks to feed inside. I used a photo in a magazine, conveniently showing a blue tit feeding its young, for a sketch of what it must look like in there. Ink pen and watercolour. Een aantal weken geleden heeft een paar pimpelmezen zijn intrek genomen in een nestkastje in mijn moeders achtertuin. Inmiddels zijn ze druk doende met het aanvoeren van voedsel. Ik heb een foto van een pimpelmees die haar jongen voert, die ik toevallig aantrof in een tijdschrift, gebruikt voor een schets van hoe het er aan toe moet gaan daarbinnen.

4 comments:

 1. Mooie kleuren. De pimpelmeesjes in ons huisje piepen niet meer. Uitgevlogen of de ouders zijn verjaagd door onze poes, Yana. (ik had gisteren ook al gepost, blijkbaar mislukt?)

  ReplyDelete
 2. Dank je René. Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat ze hier gaan uitvliegen. Beide ouders voeren aan de lopende band voedsel aan en nemen soms niet eens de moeite om naar binnen te gaan, maar geven het in de "deuropening" al af.
  Wat die eerdere post betreft ... ik heb vorige week ook al eens problemen gehad met een post die maar niet wilde "pakken"; geen idee waarom.

  ReplyDelete
 3. Update: een ouder vliegt nog steeds af en aan, de ander is denk ik gepakt door Yana. Het kleintje kijkt uit het gaatje, en zal elk moment uitvliegen.

  ReplyDelete
 4. Bij mijn moeder begonnen ze twee weken geleden ook af en toe naar buiten te kijken en twee dagen later bleken ze in alle vroegte vertrokken te zijn en daarna geen spoor meer van ze gezien ... de ondankbare vlegels ;-).

  ReplyDelete

LinkWithin